5 Mayıs 2013 Pazar

Haşhaşlı Simit

.

TARİFE YORUM YAZ

Haşhaşlı Simit
Haşhaşlı Simit



MALZEMELER:
  • 4 su b.un
  • 1 p.kuru maya
  • 2 çorba k.toz şeker
  • 1 çorba k.tuz
  • 2 çorba k.tereyağı
  • 1 çay b.süt
  • alabildiği kadar su
  • 1 yumurta

iç harcı için:
  • 1 kase haşhaş
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • üzeri için:
  • toz haşhaş


HAZIRLANIŞI:Karıştırma kabına önce unu alıp ortasını açalım. ortasına
mayayı alalım. kenarına tuz ve şekeri serpelim. mayanın
üzerine süt,erimiş tereyağı ,yumurtanın akı ve su
ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayıp yarım saat
mayalanmasını bekleyelim. daha sonra hamuru açıp
üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış haşhaş ezmesini sürüp
rulo yapalım. ruloyu büyük bir simit şeklinde sarıp
tepsiye alalım. üzerine kalan yumurta sarısını sürüp
yine haşhaş tohumu serperek 180 derecede
pişirelim. dilim dilim keserek ılık servis yapalım.
hem bereketli hem de çok lezzetli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...