7 Mayıs 2013 Salı

Kuş Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Kuş Tatlısı
Kuş Tatlısı

MALZEMELER:
  • 2 su b. un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba k. yoğurt
  • 2 çorba k. zeytinyağı
  • 1 çay b. su
  • 2 su b. fındık
  • 1 tatlı k. kabartma tozu
  • Şerbeti için:
  • 2 su b. tozşeker
  • 1,5 su b. su
  • yarım limon



HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesine unu,yumurtayı,yoğurdu,zeytinyağını,suyu
 ve kabartma tozunu alın.Hamur dinlenirken şerbetini hazırlayıp
soğutun. Hamuru yufkadan biraz daha kalın açın. 10 cm boyunda
şeritlere kesin. Şeritleri tekrar 10 cm lik dikdörtgen parçalara kesin.
Fındığı robottan irice çekip paylaştırın. Hamuru üst üste kapatın.
Kenarlarını sıkıştırıp kuş şekli verin. Kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete
atın. 5 dakika sonra servis tabağına alıp fındıkla süsleyerek ılık ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...