10 Mayıs 2013 Cuma

Safranlı Pilav

.

TARİFE YORUM YAZ


Safranlı Pilav
Safranlı Pilav


MALZEMELER
:
  • 2 su b.pirinç
  • 200 gr.kuşbaşı et
  • 1 su b.nohut
  • 2 soğan 
  • 1 çay k.safran 
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su b.et suyu

HAZIRLANIŞI:Tavaya svıyağ alınarak etler sotelenir. üzerine soğanlar  piyaz doğranarak
ilave edilir, az su verilerk pişirilirpişmesine yakın haşlanmış nohutu ilave edilerek 
pişirilir.diğer taraftan pirinçler tavaya alınarak sıvıyağda kavrulur, tuzu ayrlanır.
bu arada pilav için et suyu hazırlanır.safran da et suyuna eklenerek çözdürülmesi 
sağlanır. portakal kabuğu da rendelenerek ilave edilir. pirinçler iyice kavrulunca 
et suyu ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.pilav ve et pişince 
kek kalıbına et altta pilav üste gelecek şekilde konularak bastırılır. daha sonra 
servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...