10 Haziran 2013 Pazartesi

Ispanaklı Sufle

.

TARİFE YORUM YAZ



MALZEMELER:
1 kg ıspanak
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. un
2 su b. süt
4 yumurta
1 kase kaşar p. rendesi
muskat,tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Ispanakları kaynar suya daldırarak bir iki dakika 
bekletin. daha sonra soğuk suya alıp şoklayın.
sudan çıkarıp süzün ve bıçakla doğrayın. diğer
tarafta tereyağında unu sarartıp üzerine sütü
ekleyerek bir sos hazırlayın. sosun içine muskat,
tuz ve karabiber ekleyerek ıspanaklarla karıştırın.
yumurtaların beyazlarını ayrı bir yerde kar halinde
çırpın. ıspanakların üzerine sarılarını alıp karıştırın.
daha sonra kar halindeki beyazları karıştırıp
bu karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın.
üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin. kaşar
peynirinin yarısını içine de koyabilirsiniz. en son
üzerine kırmızı toz biber serpip 180 derecede 
pişirin. sufleleriniz fırında çok güzel kabaracaktır.
fakat fırından çıkınca sönebilir. sıcak yenmesi
tavsiye edilir.

Kaynak: http://oktayusta.blogcu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...