17 Haziran 2013 Pazartesi

Patates Hamurlu Peynirli Tartölet

.

TARİFE YORUM YAZ

Patates Hamurlu Peynirli Tartölet

MALZEMELER:
1 patates
1 yumurta
100 gr.tereyağı
1 çorba k.yoğurt
yarım p.kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un

iç harcı için:
beyaz peynir
maydonoz
HAZRILANIŞI:
Patatesi karıştırma kabına rendeleyin.içine yumurtanın sarısını,
yoğurdu, tereyağını, kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
ortalama 6 tepeleme çorba kaşığı un ilave ederek hamur elde
edin. hamuru tartolet kalıplarına paylaştırın. İç harcı için; beyaz
peyniri rendeleyin üzerine doğranmış maydanoz ve yumurta akını
alarak karıştırın. kalıplara alınmış hamurun içine harcı koyun ve
180 derecelik fırında pişirin.
Kaynak: http://oktayusta.blogcu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...