19 Temmuz 2013 Cuma

GALETA UNLU BÖREK

.

TARİFE YORUM YAZ

MALZEMELER:
  • 3 Adet Yufka
  • 50 Gram Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • İç Harcı İçin:
  • 150 Gram Beyaz Peynir
  • 1 Tutam Maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
  • Süt
  • Galeta Unu

HAZIRLANIŞI:

İlk önce iç harcı hazırlıyoruz. Kaseye beyaz peyniri rendeliyoruz. Maydanozu ince kıyıp, üzerine ilave ediyoruz. 
Karıştırıyoruz. Ayrı bir tarafta tavaya tereyağını alıyoruz. Eritiyoruz. Eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine sıvıyağı boşaltıyoruz. Karıştırıyoruz. Tezgaha yufkanın 1 tanesini seriyoruz. Bıçakla 8 eşit parçaya kesiyoruz. Üçgen yufkaların üzerine tereyağlı sıvıyağlı karışımdan fırça ile sürüyoruz. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığımız iç harçtan koyuyoruz. Daha sonra kenardaki yufkaları iç harcın üzerine kapatıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Börekleri sıkıca sarmıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Daha sonra biraz çukur bir tabağa biraz süt boşaltıyoruz. Ayrı ve düz bir tabağa da galeta unu boşaltıyoruz. Hazırladığımız börekleri ilk önce süte batırıp çıkartıyoruz. Ardından da galeta ununa buluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında börekler pembeleşene kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...