10 Temmuz 2013 Çarşamba

Oktay Usta Ekşili Köfte

.

TARİFE YORUM YAZ

Oktay Usta Ekşili Köfte
Oktay Usta Ekşili Köfte
Ekşili köfte tadına doyum olmayan yemeklerden bir tanesidir. Özellikle ramazanda olduğumuz şu günler de iftar için büyük bir nimettir. Ekşili köfteyi özellikle büyüklerimiz çok sever. Misafir ettiğiniz büyüklerinize sunabileceğiniz en güzel yemeklerden birisidir.

MALZEMELER:
400 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 çay b.pirinç
1 soğan
1 havuş
1 patates
1 yumurta
tuz,karabiber




terbiyesiçin:
1 su b.yoğurt
1 limon
2 çorba k.un
su
üzeri için:
1 çorba k.tereyağ
nane
pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Ekşili köfte için ilk olarak karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan,
pirinç, maydanoz,yumurta alınır.tuzu ve baharatları ayarlanarak yoğrulur.
hazır olan köfte fındıktan biraz büyük olacak şekilde top top yapılır.köfteler
ilk önce sıcak suya daldırılıp çıkarılarak kara suyu alınmış olunur.daha
sonra bir tencerede sıcak suya alınır. havuç ve patatesler de daha sonra
küp doğranarak ilave edilir.ekşili köftenin terbiyesi için ise;yoğurt,limon, un ve
su bir kaba alınarak alınark çırpılır.köfteler pişince terbiye bir yandan
karıştırılarak köftelere ilave edilir ve biraz daha pişince ocaktan alınır.
tereyağı, nane ve pulla hazırlanan sos ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...