16 Temmuz 2013 Salı

PEYNİRLİ PATATESLİ ÇİÇEK EKMEK

.

TARİFE YORUM YAZ

PEYNİRLİ PATATESLİ ÇİÇEK EKMEK
PEYNİRLİ PATATESLİ ÇİÇEK EKMEK
MALZEMELER:
  • 4 Su B. Un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 Su B. Süt
  • 1 Çay B. Zeytinyağı
  • 1 Yumurta Akı
  • 2 Çorba Kaşığı. Yoğurt
  • 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tatlı K. Tuz
İç Harcı İçin:
  • 4 Haşlanmış Patates
  • 100 Gr. Beyaz Peynir
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Tuz


Üzeri İçin:

  • Yumurta Sarısı
  • Çörek otu
  • Mor Haşhaş
  • Sarı Haşhaş
HAZIRLANIŞI:Un, yaş maya, toz şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı, yumurta akı ve yoğurdu koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Un karışımını döküyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, patates ve peyniri geniş bir kaba rendeliyoruz. İnce doğramış maydanozu katıyoruz.
Biraz tuz ekleyip karıştırıyoruz. Mayalanan hamuru 7 bezeye bölüp yuvarlıyoruz. Yuvalardığımız hamurları elimizle açıp ortasına patatesli harcımızdan koyuyoruz.Tekrar yuvarlıyoruz. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba, bir tanesini ortaya diğerlerini kenarlarına diziyoruz. Yumurta sarısısürüyoruz. Çörekotu, sarı ve mor haşhaş serpiyoruz.
Biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...