10 Temmuz 2013 Çarşamba

TANDIR BÖREĞİ

.

TARİFE YORUM YAZ

Tandır Böreği
Tandır Böreği
MALZEMELER:
  • 2 su bardağı su veya süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket yağ maya veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Alabildiğince un
BÖREĞİN KATLARI İÇİN:
  • Bir paket margarin
  • Yarım su bardağı tahin


İÇ HARCI VE ÜZERİ İÇİN:
  • Kavrulmuş kıyma veya peynir
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam
HAZIRLANIŞI:

Hamur malzemesi karıştırılıp, alabildiğince un ilavesi ile kulak memesi kıvamında yoğrulur ve hamur iki bezeye ayrılır.İlk hamur açılabildiği kadar ince açılıp, üzerine erimiş yağ ve tahin karışımından sürülür.Hamurun ortasına bir tabak koyulup, etrafı kesilir. Kenarındaki parçada 8 parçaya bölünerek ortadaki parçanın üzerine yerleştirilir.Altta kalan hamurun kenarla üstteki hamurların üzerine kapatılıp, aynı şekilde hazırlanan diğer hamurlarla birlikte buzdolabına kaldırılır.Üzerine iç yayılıp, için üzerine de açılan diğer hamur yerleştirilir.Yumurta sarısı, zeytinyağı ile karıştırılıp, hamurun üzerine sürülür ve susam serpilir.Eğer hamur mayalı ise hiç bekletmeden 180 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...