30 Ekim 2013 Çarşamba

ALTI KEKLİ ÜSTÜ PORTAKALLI TATLI

.

TARİFE YORUM YAZ

MALZEMELER:
Keki İçin:

  • 3 Yumurta
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Mor Haşhaş
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Çay B. Su
  • 1 Çay B. Hindistan Cevizi
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Su B. Un
  • 5 Portakal
  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 1ÇorbaK.Nişasta
HAZIRLANIŞI:
 Yuvarlak kek kalıbımızın altını yağlı pişirme kağıdıyla kapatıyoruz. Genişçe bir kaba şekerimizi koyup yumurtaları kırıyoruz. Çırpıcıyla yüksek hızda köpürtüyoruz. Üzerine su ve yağ ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.Un, kabartma tozu, vanilya, haşhaş ve hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Bir portakalın kabuğunu da rendeliyoruz. Hepsini karıştırdıktan sonra harcımızı kalıbın içine döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu hazırlamak için kabukları soyulmuş portakalların suyunu sıkıyoruz. Şekeri ve nişastayı da soğuk portakal suyunun içine ekleyip ocağa koyarak .pelte kıvamında pişiriyoruz. Pişirdiğimiz pelteyi kekin üzerine sıcakken döküyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.

1 yorum:

  1. Merhaba,

    Bloğunuzu çok beğendim ve takipçiniz oldum. Sizi de bloğumda takipçi olmaya beklerim. Sevgiler

    https://mommyslifetime.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...